10% EXTRA korting op alles* >
block 1

Opbouwspots monteren?
Zo doe je dat!

 

 Heb je opbouwspots gekocht, maar weet je niet hoe je monteren? Lees dan onze instructie, dan kun je meteen aan de slag!

Shop nu

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Hoe monteer ik een opbouwspot?

Het monteren van een opbouwspot is erg eenvoudig. Om je een handje te helpen leggen we aan de hand van een montage video uit hoe je dit het beste kan doen en wat je er voor nodig hebt. Wil je alles nog eens rustig nalezen? Hieronder lees je stap-voor-stap wat je precies moet doen.


Wat heb je nodig?

Om deze klus makkelijk te klaren heb je minimaal dit gereedschap nodig:

  • Een spanningszoeker
  • Een striptang
  • Een schroevendraaier
  • Een schroefmachine
  • Eventueel een klopboormachine
block 7

Schakel de stroom uit

Begin met het uitschakelen van de stroom van de groep waarop je de opbouwspot wilt gaan aansluiten. Check of er echt geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

block 7
 

Bevestig de bevestigingsbeugel

Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond met de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldoezen bij jouw thuis, moet je de bevestigingsbeugel vastschroeven aan de centraaldoos ofwel de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je moet dan eerst gaten in het plafond boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

7.3

Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Je gaat eerst de elektriciteitsdraden strippen. Dat betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee daarvan zijn voor de zwarte en blauwe draad. Het maakt niet uit welke waar komt. In de meeste gevallen is er in het midden nog een opening voor de aardedraad (de geelgroene draad). Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

block 7.3

Bevestig het armatuur

Bevestig de opbouwspot aan de bevestigingsbeugel. Meestal doe je dit door de aansluitkap van de lamp vast te draaien aan de bevestigingsbeugel met twee schroefjes aan de zijkant.

7.5

Doe het lampje in de opbouwspot

Draai het lampje van de opbouwspot in de fitting. Vaak is er geen lampje meegeleverd met de hanglamp. Op de doos van de hanglamp kun je vinden wat voor lichtbron je nodig hebt. Op onze website kun je de juiste lichtbron vinden en aanschaffen. Zet, als je de lichtbron hebt vastgedraaid, de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je hanglamp opgehangen!

block 7.6
emico-featured