lampenlicht opbouwspots banner

Opbouwspots monteren? Zo doe je dat!

Heb je nieuwe opbouwspots gekocht, maar weet je niet hoe je ze moet monteren? Lees dan onze instructie, dan kun je meteen aan de slag!

 

Wat heb je nodig?

  • Een spanningszoeker

  • Een striptang

  • Een schroevendraaier

  • Schroeven en pluggen

  • Een schroefmachine 

  • Eventueel een klopboormachine

 

Montage instructies - hanglamp - benodigdheden

Stap 1. Schakel de stroom uit

Begin met het uitschakelen van de stroom van de groep waarop je de opbouwspot wilt gaan aansluiten. Check of er echt geen stroom meer op de draden staat met een spanningszoeker. Als het lampje van de spanningszoeker niet brandt, staat er geen stroom meer op de draden.

Stap 1. Schakel de stroom uit

Stap 2. Bevestig de bevestigingsbeugel

Schroef de bevestigingsbeugel van het armatuur en schroef deze tegen het plafond in combinatie met de schroefpluggen. Afhankelijk van de centraaldozen in je huis moet je de bevestigingsbeugel aan de centraaldoos vastschroeven of de bevestigingsbeugel aan het plafond bevestigen. In wat oudere huizen is dat laatste vaak het geval. Je zult dan eerst gaten in het plafond moeten boren om de bevestigingsbeugel te bevestigen.

Stap 2. Bevestig de bevestigingsbeugel

Stap 3. Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Je gaat eerst de elektriciteitsdraden strippen. Dit betekent dat je het plastic om de draad heen weghaalt. Strip met de striptang 0.5 cm van de zwarte en de blauwe draad kaal. Het kroonsteentje heeft twee of drie openingen. Twee openingen zijn voor de zwarte en de blauwe draad. Het maakt niet uit welke draad waar komt. Meestal zit er in het midden nog een opening voor de aardedraad. Als de spot die je gaat aansluiten geaard is, gebruik je deze ook. Steek de draden in de openingen en schroef ze vast met een schroevendraaier.

Stap 3. Bevestig de elektriciteitsdraden aan het kroonsteentje

Stap 4. Bevestig het armatuur

Bevestig de opbouwspot aan de bevestigingsbeugel. Meestal doe je dit door de aansluitkap van de lamp vast te draaien aan de bevestigingsbeugel met twee schroefjes aan de zijkant.

Stap 4. Bevestig het armatuur

Stap 5. Doe het lampje in de opbouwspot

Draai het lampje van de hanglamp in de fitting. Vaak is er geen lampje meegeleverd met de hanglamp. Op de doos van de hanglamp kun je vinden wat voor lichtbron je nodig hebt. Op onze website kun je de juiste lichtbron vinden en aanschaffen. Zet, als je de lichtbron hebt vastgedraaid, de stroom weer op de groep en controleer of je lamp het doet. Voilà, je hebt zelf je hanglamp opgehangen!

Stap 5. Doe het lampje in de opbouwspot

Je kan ons bereiken op de volgende manieren en tijden:

Bereikbaar via:

Onze klantenservice is bereikbaar tijdens de volgende openingstijden:

  • werkdagen van 09:00 tot 21:00 uur
  • zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur
  • zondag van 13:00 tot 21:00 uur